Jumaat

Friday, September 03, 2010


Jumaat adalah satu kata nama ye. Ia terletak dalam kategori nama hari. Nama bagi hari la kalu anda semua nak tau.

Jumaat adalh hari ke-5 dalam seminggu. Perlu difahami bahawa, seminggu ada tujuh hari ye. Nak taw kenapa, cari la sendiri.

Jumaat adalah hari di antara hari khamis dan sabtu. Hari sebelum hari jumaat adalah hari sabtu.

adiq: woi angah, ape ko nak cite pagi2 ni?
ude: ntah, skema aje, serabut la....
angah: eyh2 budak ni..lek2 r, dgr dulu...taw la aku x mcm along kowg kat uitm tu....

Jumaat ni kalo anda nak taw, adalah hari kelepasan am bagi Kelantan, Terengganu dan Kedah.

ude: patot ar skola ude kat tganu cuti.....
adiq: aku pun same la, kedah pun cuti....
angah: woei..senyap la, menyampuk je, aku x beh cite ag nie....

Tapi bagi negeri selaen saya mention kat atas, hari kelepasan am mereka adalah hari ahad.

Kalo anda nak taw, jumaat di negeri kelantan best sgt2.....

ok, next time la plak ek...

5 Komen:

aniq,  Friday, September 3, 2010 at 9:41:00 AM GMT+8  

haha..mcm kenai ja watak2 tu

Ashcroftstylus Az Monday, September 6, 2010 at 1:15:00 AM GMT+8  

aniq: ye kah? anda pasti?

thaaqib: baguslah jumaat cuti...malaysia sepatutnya mcm tu...

aniq,  Monday, September 6, 2010 at 3:19:00 PM GMT+8  

btol3...mcm us muhadir penah kata..cuti jumaat bagus,,boleh tumpu u ibadah..siap2 baju putih..

*ek ele..dh gaharu cendana pula..dh tw tny plak....

Ashcroftstylus Az Tuesday, September 7, 2010 at 2:08:00 AM GMT+8  

owh....
sandiwara jubah putih....x tamat lagikah?

em...sememangnya diri saya jujur cakap...x der zuuq langsung keje hari jumaat....

xdak 'feel'''

Post a Comment

Follow by Email

ash berkongsi (128) cnp copy and paste (37) berita (21) cnp (21) politik (21) sosiologi (19) Science (16) sains (16) tazkirah (15) sejarah (14) falak (13) Quran (12) astronomy (12) filem (11) mahasiswa (11) sajak (11) kesihatan (8) ramadhan (8) Health (7) astrophotography (7) hobi (7) 2012 (6) Sunnah (6) buku (6) conspiracy (6) english (5) tarbiah (5) travelog dq (5) Diet (4) TURKI (4) tips (4) Kajian (3) pemakanan (3) jumaat (2) music (2) pantun (2) Fetih 1453 (1) Kuliyyah Notes (1) LM 2020 (1) Nebula (1) Risalah Nur (1) SMS (1) ash (1) essay (1) psikologi (1) seloka (1)

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP